Tocăniţă de ciuperci

Tocăniţă de ciuperci

De Erika Chivu,

Timpi de preparare

  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g ciuperci
  • 2 cepe
  • ulei
  • sare
  • 3 linguri smântână
  • 300 ml lapte
  • 5 căţei usturoi
  • 2 foi dafin
  • 5 linguri făină
  • 1 gălbenuş

Mod De Preparare

Tocăniţă de ciuperci delcioasă după o reţetă simplă:

1.    Se toacă mărunt ciupercile şi se pun la fiert cu apă şi sare. Se fierb cam 20 de minute, după care se scurg de apă.

2.    Separat, într-o tigaie se pune ulei şi se căleşte ceapa tocată mărunt cu usturoiul.  Peste ele se pun ciupercile şi se lasă să se rumenească puţin.

3.    Între timp, se prepară un amestec de smântână, făină, lapte şi gălbenuș, care se pune peste ciuperci.

4.    Se condimentează cu sare şi piper şi cu foi de dafin.

5.    Se lasă să mai fiarbă încă 10 minute, timp în care se amestecă încontinuu.

6.    Se servește ca atare sau cu mămăliguţă.

Îți plac ciupercile? Citește despre specii de ciuperci comestibile. Beneficii și contraindicații

Evaluează