Tocăniţă de pui

Retetă Tocăniţă de pui

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui
  • 2 linguri ulei
  • 2-3 cepe
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 2 ardei graşi
  • 3-4 roşii
  • 100 ml suc de roşii
  • 3-4 cartofi
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde

Mod De Preparare

1. Carnea de pui se curăţă, se spală şi se taie bucăţi. Se pun într-o tigaie încinsă cu ulei şi se prăjesc uşor. Se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt şi se călesc puţin. Se sting cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 10-15 minute.

2. Se răstoarnă într-un vas ce poate fi pus la cuptor, se pun cartofii tăiaţi cubuleţe şi se fierb 15 minute. Se adaugă ardeii graşi tăiaţi cubuleţe, sucul de roşii şi roşiile curăţate de coajă şi mărunţite. Se condimentează cu sare şi piper şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit 15-20 minute. Sosul trebuie să scadă, iar carnea să fie bine fiartă.

3. Se ornează cu pătrunjel verde şi se serveşte cu salate de sezon.

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!