Tocăniță de varză cu cartofi

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 varză medie
  • 500 g cartofi
  • 2 cepe medii
  • 1 morcov
  • 5 căței de usturoi
  • 150-200 ml sos de roșii
  • 2 frunze de dafin
  • sare, boia, cimbru, rozmarin și piper după gust

Mod De Preparare

Rapidă, ușoară, sănătoasă, sățioasă și super gustoasă. O mâncărică perfectă pentru zilele de post sau pentru cele în care nu vrei să gătești cu carne. 

55608

Curăță cartofii, taie-i și pune-i 5-10 minute la fiert.

Taie ceapa julien și pune-o la călit, cu puțină sare. Toacă varza (tot julien) și adaugă-o peste ceapă. Amestecă, pune capacul și lasă la făcut. Taie morcovul (în fâșii lungi, subțiri, cu ajutorul curățătorului de cartofi) și pune-i și pe ei la călit.

Adaugă cartofii peste varză, condimentează, amestecă ușor, pune capacul și lasă la făcut până când se pătrund cartofii.

Spre final, adaugă și sosul de roșii, frunzele de dafin și usturoiul (întreg, feliat sau pisat – după cum dorești). Mai lasă 5 minute, acoperit, apoi servește.

Alte rețete de tocănițe delicioase:

Tocaniță de vițel cu sos de bere

Tocăniţă de ardei gras cu ciuperci

Tocăniţă cremoasă de vită cu cartofi

Foto: 123rf

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1stargray 4 / 5 - 3 Review(s)
Trucuri culinare

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)