Tocăniţă de vinete cu vită

Retetă Tocăniţă de vinete cu vită

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3-4 vinete medii
  • 400 g vrăbioară de viţel
  • 500 g roşii
  • 1 ardei
  • 1 ceapă mare roşie
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri ulei de măsline
Pentru mămăligă
  • 500 ml apă
  • 300 g mălai
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura ulei

Mod De Preparare

1. Pentru început, se pune apa să fiarbă pentru mămăligă. În apă, se adaugă sare, ulei şi un strop de mălai. Când a început apa să fiarbă, se adaugă mălaiul în ploaie, amestecându-se continuu.
2. Separat, se curăţă vinetele de coajă, se taie în felii potrivite, pe lung, se presară sare şi se lasă să se scurgă în sită. Apoi se prăjesc câte 6-7 minute fiecare pe grătar.
3. Între timp, se curăţă ceapa şi ardeiul şi se călesc în ulei împreună cu vrăbioara de viţel tăiată cubuleţe. Se adaugă roşiile decojite şi tăiate, sare, cimbru şi piper şi se bagă în cuptor să scadă. Tocăniţa se serveşte împreună cu vinetele coapte şi mămăliga rumenită pe grătar.

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.