Tochitură cu ou şi mămăliguţă

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g carne porc
  • 3-4 cârnaţi picanţi
  • 4-5 căţei usturoi
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • 2-3 linguri pastă tomate
  • 100 ml vin alb sau roşu
  • 1 ardei iute
  • 2 ouă
  • 500 g mămăligă
  • 20 ml ulei
  • 50 g brânză sau caşcaval ras

Mod De Preparare

1. Carnea de porc se taie bucăţi mici, iar cârnaţii rondele.
2. Într-o cratiţă se pune uleiul, apoi bucăţile de carne şi se amestecă puţin, după aceea se adaugă apă şi vin, cât să acopere carnea. Se lasă să fiarbă la foc mic până se pătrunde carnea, apoi se pun şi cârnaţii.
3. Se amestecă încontinuu, după care se adaugă usturoiul, ardeiul iute tăiat, sare, piper şi pasta de tomate. Se lasă să fiarbă câteva minute şi, spre final, se adaugă pătrunjelul tocat.
4. Tochitura se serveşte alături de un „cocoloş” de mămăligă, peste care se pune un ou ochi mai zemos şi se rade brânză sau caşcaval.

Evaluează
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete