Se curăţă carnea de pieliţe, se taie cubuleţe şi se pune să se călească în uleiul încins. Se amestecă continuu să nu se lipească.
Separat, se curăţă şi se spală ceapa, ardeii şi usturoiul se taie mărunt. Se pun peste carnea înăbuşită împreună cu cârnaţii tăiaţi bucăţi şi se lasă să se călească în continuare. Se adaugă apă fierbinte din când în când, ca să nu se lipească bucăţile între ele.
În acest timp, se spală roşiile şi se opăresc câteva minute, apoi se decojesc şi se taie în bucăţi mai mari. Se verifică dacă a fiert carnea, se condimentează cu sare şi piper, apoi se pun roşiile.
Se bagă cratiţa la cuptor aproximativ 20 de minute. După ce s-a făcut tocăniţa, se toacă pătrunjelul proaspăt şi se presară pe deasupra. Se serveşte cu mămăligă sau cu pâine coaptă pe vatră.