Tocăniţă ţigănească

Tocăniţă ţigănească

De Ileana Voicu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g carne tocată (pulpă de porc)
  • 2 legaturi ceapă verde
  • 200 g pastă de ardei capia
  • 600 g roşii
  • 2 ardei iuţi
  • sare
  • cimbru uscat
  • piper roşu şi negru
  • 1 lingurita zahăr
  • 50 ml ulei de floarea- soarelui

Mod De Preparare

  1. Se curăţă ceapa, se spală, se taie mărunt şi se pune într-o tigaie, cu puţin ulei, să se călească. După ce a devenit sticloasă, se adaugă carnea tocată.
  2. Cât timp se călesc, este bine să se adauge apă puţin câte puţin, ca să nu se lipească şi să strice gustul.
  3. După ce s-a călit carnea, se adaugă pasta de ardei capia şi roşiile tăiate cubuleţe. Se condimentează, după gust, cu sare, piper măcinat şi boabe şi cimbru măcinat.
  4. Se bagă pentru câteva minute în cuptorul încins. După ce a scăzut, se adaugă cimbru şi ardei iute pe deasupra. Se serveşte cu mămăligă sau cu pâine caldă. Se ornează cu verdeaţă şi frunzuliţe de cimbru.
Evaluează
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 vot