Torihamu – șuncă de pui de casă

Torihamu - șuncă de pui de casă

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 g piept de pui fără piele
  • 1 lingură miere
  • 1 linguriță și jumătate sare
  • jumătate de linguriță piper
  • ierburi proaspete sau uscate (cimbru, oregano)

Mod De Preparare

Torihamu este o rețetă de șuncă de pui de casă ce a luat naștere și a devenit populară pe internet în 2001-2002, în special pe site-urile japoneze. În prezent există peste 1000 de rețete de a face torihamu.

Această șuncă de pui are puține grăsimi, nu conține conservanți și este perfectă în sandwich-urile pentru pachețelul de la școală.

Cum se face torihamu – șuncă de pui de casă

  1. Se curăță pieptul de pui de pielițe.
  2. Într-o pungă cu fermoar se pune mierea și sarea. Se amestecă.
  3. Se pune pieptul de pui în pungă și se masează cu condimentele din punga.
  4. Se pun în pungă și piperul și ierburile. Se poate folosi cimbru, oregano, tarhon, ardei chilli etc
  5. Se masează, din nou, pieptul de pui cu condimentele,
  6. Se închide punga, încercând să se elimine cât mai mult aer din pungă.
  7. Punga cu pieptul de pui se dă la frigider pentru 48 de ore.
  8. După trecerea celor 2 zile, pieptul de pui se spală bine în apă rece apoi se pune într-un castron cu apă rece pentru o oră pentru desalinizare.
  9. Se pune apă într-o oală. Se pun sare, diverse legume (praz, rădăcină de pătrunjel, ghimbir etc). Se aduce la fierbere.
  10. Se dă focul la mediu. Se adaugă pieptul de pui. Se gătește timp de 5 minute, se acoperă oala cu capac și se închide focul. Se lasă puiul în supa obținută timp de o oră și apoi se scoate și se lasă să se răcească.
  11. Torihamu – șunca de pui de casă se poate servi cu sos de soia, wasabi, sos sriracha sau ketchup.
Evaluează
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 vot