1. Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă şi se adaugă zahărul şi zahărul vanilat, gălbenuşurile şi făina. Compoziţia se împarte în două. În una dintre ele se pune cacao. Se pregătesc două tăvi de tort de dimensiuni diferite.
2. Tăvile se tapetează cu hârtie pentru copt, se toarnă compoziţiile şi se coc în cuptorul încins. După ce s-au copt, se scot şi se lasă la rece.
3. Într-o cratiţă de un litru, se pun gălbenuşurile, zahărul, cafeaua solubilă, zahărul vanilat, făina şi cacaua cernută şi laptele călduţ. Se lasă la baie de aburi şi se amestecă continuu până se obţine o compoziţie ca de budincă, apoi se lasă la rece.
4. Separat, se pune untul într-un bol, se macină biscuiţii cu nuca şi se amestecă cu mixerul. În cremă se adaugă romul şi câte o lingură din compoziţia ca de budincă, până se încorporează toată şi se obţine o cremă foarte groasă.
5. Se pune blatul de ciocolată, se întinde un strat gros de cremă, deasupra se aşază blatul de vanilie şi încă un strat de cremă. Se ornează cu nucă de cocos şi fulgi de ciocolată.