1. Pentru început se coc ardeii, dar nu foarte mult ci doar cât să-i înmoaie puţin, cam 10 minute. Imediat după ce îi luaţi de pe plită, îi puneţi într-un bol şi presăraţi sare, mai multă, să se înmoaie şi să se poată lua coaja cât mai uşor. Se curăţă de sâmburi şi se desfac, dar cu mare atenţie să nu se rupă pentru că este nevoie de fâşii întregi.
2. Crema de brânză se pregăteşte în felul următor. Pentru început se înmoaie gelatina în apă călduţă, dar puţină. Gelatina înmuiată se amestecă cu smântâna şi cu frişca şi se dau la rece. Brânza de capră se zdrobeşte cu mixerul până se face spumă, iar la sfârşit se pune mărarul tăiat mărunt. După ce s-au răcit ambele creme se amestecă până se omogenizează. Această cremă, deosebit de fină se mai lasă la rece puţin, iar între timp pe un platou se pune un rând de ardei, ce culoare doriţi, apoi un strat de cremă de brânză, un alt rând de ardei şi tot aşa, până se formează un tort dreptunghiular.
3. Se lasă la rece câteva ore şi se serveşte cu roşii tăiate bucăţi mari, în ulei de măsline, şi se ornează cu frunze de busuioc proaspăt.