Tort Bounty cu nucă de cocos

Tort Bounty cu nucă de cocos

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3 linguri cacao
  • 10 linguri faina
  • 2 lingurite praf de copt
Pentru crema
  • 2 cesti lapte rece
  • 5 linguri gris
  • 12 linguri zahăr
  • 1/2 ceasca unt
  • 15 linguri nuca de cocos razuita
Pentru sirop
  • 1 ceasca lapte
  • 5 linguri zahar
Pentru glazura
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 3 linguri lapte
  • 3 linguri lapte integral
  • 1/2 ceasca unt
  • 10 linguri zahăr
  • 3 pua
Pentru blat
  • 2 linguri unt

Mod De Preparare

Dacă ciocolata Bounty este preferata ta, învaţă să prepari un tort cu cremă de nucă de cocos ca în Caraibe, rapid şi uşor.

Mod de preparare:

Amestecă untul cu zahărul , apoi adaugă ouăle, unul câte unul, laptele şi restul de ingrediente uscate pentru blat.

Unge o tavă de tort şi tapetează cu hârtie de copt, apoi toarnă amestecul şi dă la cuptor la 180 de grade, până trece testul cu scobitoarea (circa 30 minute). Lasă la răcit.

Pune laptele pentru cremă, zahărul şi untul într-un vas pe foc şi când fierbe adaugă grişul. Când se îngroaşă, dă deoparte şi adaugă nuca de cocos.

Taie blatul răcit în două şi unge a doua jumătate cu crema de cocos, apoi pune partea superioară a blatului peste cremă.

Topeşte zahărul pentru sirop, până se caramelizează puţin. Toarnă laptele peste zahăr şi lasă să fiarbă la foc mic. Toarnă sosul peste tort şi lasă la însiropat.

Topeşte ciocolata pentru glazură împreună cu untul, pune laptele deasupra şi amestecă.

Toarnă glazura deasupra tortului însiropat şi dă la rece până la servire

Evaluează
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.