Tort Buburuza

Tort Buburuza

Ingrediente

  • 16 oua
  • 20 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 8 linguri faina
  • puin praf de copt
  • 150 g nuci taiate bucaele i rumenite în cuptor
  • 3 linguri cacao
  • 250 g zahar
  • 1 budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 200 g unt
  • 8 linguri zahar pudra
  • 5 linguri ulei (pentru glazura i uns tava)
  • 3 linguri apa fiarta

Mod De Preparare

Un tort spectaculos, pentru ocazii specile. Încearcă şi tu reţeta de tort buburuză!

1.    Pentru blatul 1, 10 albuşuri se bat spuma cu 10 linguri de zahar, se adauga cele 10 galbenuşuri, 5 linguri de nuca macinata, 5 linguri faina şi puţin praf de copt. Compoziţia se toarna într-o tava unsa cu ulei şi tapetata cu faina şi se coace în cuptor aproximativ 20-30 minute.

2.    Pentru blatul 2, 6 albuşuri se bat spuma cu 10 linguri de zahar, se adauga 3 linguri faina, 150 g nuci şi o lingura cacao. Compoziţia se toarnă într-o tava unsa cu ulei şi tapetata cu faina şi se coace în cuptor aproximativ 20-30 minute.

3.    Pentru crema, 6 galbenuşuri se freaca cu 250 g zahar, o bu dinca de vanilie şi 400 ml lapte. Se amesteca bine şi se pun la fiert pâna se în groaşa. Dupa ce s-a racit, se amesteca bine cu 200 g unt.

4.    Pentru glazura, 8 linguri de zahar pudra se amesteca bine cu 2 linguri cacao, 3 linguri de apa fiarta şi 3 linguri ulei.

5.    Primul blat se taie în doua, se aşaza pe o tava partea de jos a primului blat, se pune crema, blatul 2, iaraşi crema, cealalta jumatate a primului blat şi deasupra glazura.

Evaluează
Alte rețete