Tort bust

Tort bust

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 1 plic gelatina
  • 1 iaurt mare de piersici
Crema
  • 1 praf sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 2 legaturi nuca cocos
  • 1 lamaie stoarsa
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 12 linguri lapte
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar pudra
  • 300 ml frisca lichida

Mod De Preparare

Blatul-separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare si cateva picaturi de zeama de lamaie,dupa care adaugam zaharul si mixam pana isi dubleaza volumul, apoi se pun galbenusurile unul cate unul, apoi laptele, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, nuca de cocos si mixam pana se omogenizeaza. Punem compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se da cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Crema-se mixeaza iaurtul cu zaharul,apoi frisca separat.

Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe plic, dupa care adaugam peste iaurt si dam la frigider 5 minute, dupa ce a inceput sa se intareasca amestecam cu frisca

Bustul-punem in 2 boluri mici folie alimentara. Punem cateva linguri de crema de piersici, iar peste punem fursecurile si strangem usor folia si dam la frigider.

Insiropam blatul,apoi punem crema apoi cu grija rasturnam bolurile peste blat,

Se orneaza cu frisca in care am adaugat colorant

Eu nu am avut colorant rosu si am pus 1 plic tort jelee rosu

Reteta trimisa de Laurenta

Evaluează