Tort Buturugă

Tort Buturugă

Ingrediente

Pentru foaie:
  • 80 g zahăr pudră
  • 5 ouă
  • 100 g miez de nucă
Pentru umplutură:
  • 150 g nucă măcinată
  • 2 linguri rom
  • 2 linguri zahăr
  • lapte
Pentru glazură:
  • 120 g unt
  • 2 linguri zahăr pudră

Mod De Preparare

Tort Buturugă, un desert tradiţional franţuzesc, care se pregăteşte de Sărbători. Iată o reţetă simplă!

1.   Se amestecă bine cinci gălbenuşuri cu zahărul pudră, după care se adaugă nuca măcinată şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt care se dă la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.

2.   Între timp, se amestecă nuca măcinată cu ro­mul, zahărul şi câteva linguri de lapte. Cu crema rezultată se unge blatul proaspăt scos din cuptor şi se rulează cu ajutorul unui prosop umed.

3.   Până se răceşte foaia de blat, se prepară glazu­ra: se freacă bine untul cu zahărul şi cacaua.

4. Se acoperă rulada cu crema obţinută şi, cu ajutorul unei furculiţe se ornează ca să capete aspectul de coajă de copac.

Evaluează