Încingeți cuptorul la foc mediu, 180 de grade. Ungeți cu ulei şi tapetează cu hârtie de copt o tavă pentru tort.
Într-un castron mediu, amestecați făina, praful de copt şi sarea. Separat, amestecă laptele bătut, oţetul, vanilia şi ouăle. Amestecați separat cacao şi colorant alimentar sau colorant din extract natural de sfeclă roşie cu puţină apă, până obţineţi o pastă fină.
Într-un castron, amestecaţi cu mixerul untul şi zahărul, apoi adăugaţi o treime din amestecul de făină. Adăugaţi jumătate din amestecul de ouă şi lapte bătut. Continuaţi să amestecaţi pe rând ingredientele. La final adăugaţi amestecul de colorant şi amestecaţi bine la viteză mare, pentru omogenizarea finală.
Turnaţi în forma de tort şi coaceţi circa 30 de minute , apoi scoateţi şi lăsaţi la răcit. Tăiaţi în două blatul răcit bine.
Într-un castron mare amestecaţi crema de brânză, untul, vanilia şi sarea, apoi zahărul. bateţi cu mixerul la viteză mare, până obţineţi o cremă pufoasă.
Turnaţi jumătate din cremă pe partea de jos a tortului. apoi adăugaţi şi „capacul' şi turnaţi crema deasupra. Ornaţi după preferinţe şi daţi la rece până la servire.