1. Gelatina se dizolvă în apă rece. Brânza proaspătă se amestecă cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi zeama de lămâie. Gelatina dizolvată se amestecă cu jumătate din crema de brânză, apoi şi cu restul de cremă, până se omogenizează. Se pune la rece 60 minute.
2. Se bat ouăle cu zahărul şi o lingură de apă (la bain-marie). Se încorporează făina şi se răstoarnă într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie pergament. Se coace 10-12 minute în cuptorul încins.
3. Stafidele se curăţă, se spală cu apă călduţă, apoi se usucă şi se stropesc cu rom. Se pun în crema de brânză, apoi se amestecă uşor cu frişca şi ciocolata. Pe un platou potrivit se pune blatul, apoi se întinde crema şi se fasonează pe margini. Se amestecă şerbetul cu untul, la cald, până se înmoaie, apoi se glasează tortul.