1. Se dizolvă cafeaua cu 2 linguri de apă caldă şi se amestecă cu gălbenuşurile frecate cu 100 g zahăr şi zahărul vanilat, făina cernută cu praful de copt şi amidonul şi se încorporează uşor în albuşurile bătute spumă cu restul de zahăr. Se toarnă aluatul în forma de tort unsă cu unt şi tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc mic circa 35 minute, până capătă o frumoasă culoare aurie. Se răstoarnă pe un grătar şi se lasă peste noapte să se răcească. Se taie blatul în 3 foi.
2. Se prepară siropul şi se însiropează foile de blat.
3. Pentru cremă, se dizolvă gelatina în puţină apă rece. Albuşurile, zahărul, zeama de lămâie şi coniacul se pun la bain-marie, amestecând continuu până se leagă ca o smântână mai groasă. Cât e încă fierbinte se încorporează gelatina, apoi se pune la rece. Când s-a întărit se amestecă cu frişca şi se montează tortul. Se opresc 6 linguri de cremă pentru ornat.
4. Se îmbracă în cremă, se decorează şi se dă tortul la frigider.
5. Cacaua şi cafeaua se cern peste tort chiar înainte de a-l aduce la masă.