1. Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi se adaugă gălbenuşurile, crema de ciocolată şi făina. Se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul dinainte încins, la foc potrivit, 30 minute.
2. Gelatina se pune în iaurt şi se lasă o oră la înmuiat. Caisele se spală. Cele mai coapte se curăţă de coajă şi de sâmburi, apoi se pasează. Celelalte caise se taie felii.
3. Gălbenuşurile se bat cu zahărul şi lichiorul de caise. Se pun deasupra unui vas cu apă clocotită şi se bat până ce se dizolvă tot zahărul. Se lasă să se răcească la temperatura camerei şi se amestecă cu iaurtul în care s-a înmuiat gelatina şi piureul de caise. Se adaugă apoi jumătate din frişcă şi se lasă la rece cel puţin o oră.
4. Blatul se taie în două. Se pune jumătate din cremă pe o foaie, apoi se presară felii de caise şi se acoperă cu cealaltă foaie. Se acoperă cu restul de cremă şi se ornează cu frişcă, nucă şi felii de caise. Se lasă la rece 2-3 ore şi se poate servi.