Tort cu cremă de cafea solubilă

Tort cu cremă de cafea solubilă

De Erika Chivu,

Ingrediente

Pentru blat:
  • 6 ouă
  • 150 g faina
  • 50 g cacao
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 30 g unt
Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 30 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lingurite cafea solubila
Pentru sirop:
  • 100 g zahar
  • 10 g cafea
  • 250 ml apa
Pentru decor:
  • 50 g ciocolata rasa
  • 200 ml frica

Mod De Preparare

Un tort delicios, perfect pentru o aniversare în familie. Nimic nu se compară cu un tort făcut în casă, iar această reţetă de tort cu cremă de cafea solubilă este delicioasă.

1.    Pentru blat, se separa ouale. Se bat bine albuşurile cu zaharul în care se adauga apoi galbenuşurile, faina amestecata cu cacaua şi zaharul vanilat. Se amesteca uşor cu o lingura de lemn, apoi, în compoziţia obţinuta, se toarna untul topit şi racit. Se toarna compoziţia într-o tava înalta, tapetata cu unt şi faina. Se coace blatul la foc moderat, apoi se lasa la
racit şi se taie în trei foi.

2.    Pentru crema, se pune la fiert ½ din cantitatea de lapte. Galbenuşurile împreuna cu zaharul se amesteca bine cu faina, zaharul vanilat şi cafeaua solubila, apoi se toarna în lapte, amestecând mereu. Se toarna şi restul de lapte, se fierbe şi se lasa la racit.

3.    Pentru sirop, se fierb apa şi zaharul, în care se adauga cafeaua. Când s-a racit, cu cafeaua obţinuta se însiropeaza blatul.

4.    Se trece la montat:  se pune o foaie de blat însiropat, o treime din cantitatea de crema, a doua foaie de blat însiropat, iar crema şi deasupra a treia foaie de blat. Tortul se îmbraca în crema şi se da la frigider. Înainte de servire se orneaza cu frişca şi cu ciocolata rasa, dupa gust.

Evaluează