1. Gălbenuşurile se amestecă cu jumătate din zahăr şi cu zahărul vanilat şi se freacă până se dizolvă zahărul şi se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Albuşurile se bat spumă cu restul de zahăr. Se amestecă uşor cele două
compoziţii, adăugând treptat şi cacaua cernută cu făina.
2. Aluatul se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, 25-30 de minute. Blatul copt se lasă să se răcească puţin, apoi se răstoarnă şi se lasă în continuare să se răcească, minim 2 ore.
3. Ciocolata pentru cremă se taie bucăţele şi se pune să se topească în bain-marie. Se dă deoparte şi se înglobează
smântâna, apoi se lasă să se răcească şi se adaugă untul frecat spumă. Frişca se bate spumă şi se amestecă cu
cremă de ciocolată.
4. Aluatul se taie pe orizontal în trei părţi egale. Se toarnă 2/3 din crema de ciocolată între blaturi. Cu restul se acoperă tortul. Se lasă la frigider peste noapte. Înainte de a se servi, se ornează cu ciocolată amăruie şi, după preferinţe, cu ciocolată albă.