Tort cu cremă de mere

De erikachivu,

Ingrediente

Pentru blat:
  • 4 ouă
  • 120 ml lapte
  • 2 lingurite esență de vanilie
  • 200 g făină
  • 340 g zahăr tos
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 praf sare
  • 230 g unt
Pentru cremă:
  • 1,5 kg mere
  • 75 ml suc de mere
  • 200 g zahăr brun
  • 1 lingurita scorțișoară
  • 1 praf nucșoară
  • 5 cuișoare
  • 3 steluțe de anason
  • 1 praf sare
  • 2 linguri coniac
  • 1 plic gelatină
Pentru bezea:
  • 3 albuşuri
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 praf sare

Mod De Preparare

Un tort cu cremă de mere foarte gustos şi mai simplu decât pare. Iată o reţetăpe care trebuie să o încerci!

1.   Pentru blat, se bat ouăle cu laptele și esența de vanilie și se lasă deoparte. Se­parat, se amestecă făina, sarea, zahărul, praful de copt. Apoi, în acest amestec uscat se adaugă untul la temperatura camerei și se amestecă până se obține un aluat nisipos.

2.   Se adaugă 2/3 din amestecul de ouă, se amestecă și apoi se adaugă restul și se amestecă până ce se obține un aluat fluid care se împarte în trei. Apoi, fiecare parte se toarnă în tava rotundă unsă cu unt și presărată cu făină și se coace 10-15 minute. După copt, fiecare parte se taie în două și vor rezulta 6 foi de blat.

3.   Pentru cremă, merele rase se pun la fiert cu sucul de mere și toate aromele enumerate la ingrediente, plus zahărul și coniacul. Se lasă la fiert circa 10 minute, apoi se îndepărtează condimentele mari și se lasă să se răcorească. Între timp, se prepară gelatina conform indicațiilor de pe plic și se amestecă uşor în mere.

4.   Pentru bezea, se mixează albușurile cu sarea până începe să se formeze spuma. Apoi se adaugă zahărul și se continuă baterea până ce se obține o spumă tare.

5.   Tortul se montează în tava rotundă în care s-au copt foile și se așază alternativ o foaie și cremă de mere, până la epu­izarea ingredientelor. Se îmbracă tortul cu spuma de albuș și, apoi, se finisează cu ajutorul unui pistol cu gaz. Se lasă la rece pentru trei ore înainte de servire.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor