Tort cu frişcă şi cu portocale

Tort cu frişcă şi cu portocale

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru blat
  • 8 ouă mici sau 6 mari
  • 8 linguri zahăr
  • 2 pliculete zahăr vanilat
  • 1 praf sare
  • 6 linguri făină
Pentru cremă
  • 1 cutie cremă mascarpone
  • 3 gălbenuşuri
  • 8 linguri zahăr pudră
  • 2 pliculete zahăr vanilat
  • 500 ml frişcă
  • 1 kg portocale
Pentru ornat
  • 50 g ciocolată rasă
  • 1 portocală

Mod De Preparare

1. Se tapetează o formă de tort cu hârtie pentru copt şi se încălzeşte cuptorul. Se separă ouăle, gălbenuşurile se pun cu puţină sare, iar albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul în ploaie, gălbenuşurile, zahărul vanilat şi la sfârşit făina cernută. Se încorporează amestecându-se uşor să nu se formeze cocoloaşe.

2. Compoziţia de blat se toarnă în tavă şi se bagă în cuptor la 120 ° C. După ce s-a copt blatul, se scoate şi se lasă la răcit la temperatura camerei, apoi se taie în trei.

3. Se curăţă portocalele şi se taie felii subţiri şi se lasă într-un bol cu puţin zahăr vanilat şi o linguriţă de rom natural sau coniac să-şi lase sucul. Cu sucul de portocale se însiropează blatul de tort.

4. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul pudră şi zahărul vanilat şi apoi se amestecă cu crema de brânză. Crema mascarponne se amestecă cu jumătate din frişcă şi se lasă câteva minute la rece. Portocalele se întind pe prima foaie de blat, se pune un strat de cremă, foaia de blat, portocale şi cremă şi cu ultima foaie se procedează la fel. Tortul se îmbracă în restul de frişcă şi se ornează cu ciocolată rasă şi cu felii de portocale. Se lasă să stea la rece câteva ore.

Evaluează
1star1star1stargraygray 3 / 5 - 2 voturi