1. Se pun gălbenuşurile într-un bol, se mixează cu esenţa de vanilie şi cu zahărul pudră. Se obţine o cremă untoasă. Se adaugă coniacul şi brânza mascarpone. Se amestecă bine, iar crema se lasă la rece.
2. În acest timp, fructele de pădure se spală şi se lasă să se scurgă pe prosoape absorbante de bucătărie. Separat, se bate frişca cu 1-2 linguri de zahăr şi se lasă la rece, împreună cu cealaltă cremă.
3. Se ia forma de blat şi se tapetează cu pişcoturi, atât pe margini, cât şi pe fundul formei. Se adaugă un strat de fructe, unul de cremă, unul de pişcoturi, fructe, cremă, fructe şi frişcă.
4. Se lasă la rece aproximativ 2 ore, astfel încât să se înmoaie pişcoturile. Se scoate din formă şi se ornează cu fructe şi cu frunzuliţe de mentă. Se poate decora cu o fundă festivă roşie.