Tort cu halva şi fistic

Tort cu halva şi fistic

Ingrediente

Pentru blat:
  • 375 g făină
  • 225 g zahăr
  • 4 ouă
  • 250 g unt
  • 150 g halva turcească
  • 100 ml suc de portocale
  • 1 fiolă vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
Pentru umplutură :
  • 200 g halva turcească
  • 2 linguri miere
  • 100 g fistic
Pentru decor:
  • 150 g ciocolată neagră
  • 150 ml frişcă lichidă
  • 100 g fistic
  • 100 g fulgi de migdale
Pentru tavă:
  • unt
  • făină

Mod De Preparare

Ai nevoie de un tort spectaculos pentru o ocazie specială? Prepară-l singură! Îţi propunem o reţetă simplă de tort cu halva şi fistic!

1.  Pentru blat, toate ingredientele în afară de halva se pun în bolul mixerului.

2.  După ce toate sunt bine amestecate în jur de 5 minute, se adaugă halvaua fărâmiţată cu furculiţa. Se amestecă bine şi se toarnă în tava unsă şi tapetată cu făină. Se coace 40 de minute. Apoi, se lasă la răcit şi se taie în două.

3.  Pentru umplutură, la bain-marie se pune halvaua fărâmiţată şi mierea şi se amestecă să se lichefieze. Se amestecă cu fistic mărunţit şi se toarnă imediat pe una dintre cele două părţi ale blatului.

4.  Pentru decor, într-un bol se pune ciocolata ruptă şi se toarnă peste ea frişcă fierbinte. Se amestecă până se topeşte şi se toarnă peste tort. Se lasă să se întărească, se dă la rece pentru 2 ore şi se serveşte presărat cu fistic şi migdale.

Evaluează
Alte rețete