1. Se cerne făina, se pune într-un castron şi se amestecă cu zahărul şi un praf de sare. Se adaugă untul rece tăiat cubuleţe, iar în mijloc se face o adâncitură şi se pune oul. Se trece cu furculiţa prin ou şi se amestecă cu făina, apoi se frământă rapid, fără să se obţină un aluat foarte omogen. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece 30 minute.
2. Între timp, merele se spală, se curăţă de coajă şi de sâmburi. Se taie în sferturi şi se aşază într-o tavă unsă cu 50 g unt, peste care s-a presărat jumătate din zahăr. Se stropesc merele cu vin şi se pun în cuptorul încins. Se lasă să fiarbă merele în sirop, până ce zahărul se caramelizează puţin. Se scoate tava, se presară nucile tocate mărunt, restul de unt şi de zahăr, apoi se lasă să se răcească.
3. Se întinde aluatul într-o formă rotundă şi se pune în tavă, deasupra merelor. Se coace în cuptorul foarte bine încins, la foc potrivit, aproximativ 35 minute.
4. Se răstoarnă pe un platou şi se serveste călduţ.