Foarte gustoase sunt găluştele tapetate cu nucă pisată sau tăiată mărunt, zahăr pudră şi scorţişoară
1. Se face un aluat din 180 g făină, jumătate pacheţel cu praf de copt, jumătate linguriţă cu scorţişoară şi 125 g unt bătut spumă cu 100 g zahăr. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece o oră. Se încinge cuptorul.
2. Prunele se spală şi se taie în sferturi. Se presară 50 g zahăr, restul de scorţişoară şi esenţa de migdale. Se lasă la scurs şi se păstrează siropul.
3. Aluatul se întinde într-o foaie groasă de 5 mm şi se pune într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie pergament. Se coace 10 -12 minute şi se lasă să se răcorească.
4. Se bat spumă 200 g unt cu 200 g zahăr şi zahărul vanilat. Se adaugă unul câte unul ouăle, apoi 200 g făină şi praful de copt. Se toarnă peste blatul copt, apoi se presară migdalele şi prunele tăiate felii. Se pune la cuptor 30 – 35 de minute. Se prepară gelatina (se înlocuieşte o parte de apă cu sucul de fructe) şi se întinde pe prăjitură.