1. Se separă ouăle, gălbenuşurile se amestecă cu un praf de sare iar albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul şi zahărul vanilat în ploaie şi gălbenuşurile frecate. La sfârşit, se pune făina cernută şi cacaua şi se amestecă uşor să nu se formeze cocoloaşe.
2. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se întinde uniform. Se bagă în cuptor la 120° C. În timpul acesta, se pune gelatina să se înmoie în apă rece şi se amestecă câteva minute până se obţine o pastă.
3. Separat, într-un bol, se toarnă frişca şi se bate. Spre sfârşit, se adaugă 2 linguri de zahăr pudră. Se acoperă cu o folie şi se bagă la rece.
4. Se sparg ouăle într-o oală de 2 l, se amestecă cu zahărul şi cu laptele fierbinte. Se adaugă batonul de vanilie şi gelatina. Se lasă să fiarbă 5 minute şi se opreşte focul. Crema se pune într-un vas cu apă rece şi se răceşte.
5. Într-un bol mai mic, se pune cacaua şi se amestecă cu coniacul şi puţină cremă. Se omogenizează şi apoi se toarnă în restul de cremă, care se amestecă cu frişca şi se lasă 2-3 minute la rece. Se scoate blatul din tavă, se aranjează pe un platou, şi se pun banane pe toată suprafaţa. Se toarnă crema, se întinde şi se balotează cu nucă măcinată. Se ornează cu ciocolată şi se lasă la rece.