1. Se separă ouăle. Gălbenuşurile se freacă cu sare iar albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul în ploaie, apoi zahărul vanilat şi se bat bine. Se adaugă gălbenuşurile, făina şi cacaua cernută. Nucile şi coaja de lămâie şi de portocale se adaugă la sfârşit şi se amestecă uşor să nu facă cocoloaşe.
2. Se tapetează forma de tort cu hârtie de copt, se toarnă compoziţia de blat. Se întinde uniform şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. Se prepară siropul din zahăr, apă şi mirodenii şi se lasă să fiarbă până scade la jumătate.
3. Separat, se caramelizează zahărul, se adaugă untul moale, laptele fierbinte, gălbenuşurile şi se fierbe la baie de aburi. Se obţine o cremă caramel delicioasă. La sfârşit, se adaugă nucile coapte şi măcinate. Se amestecă şi se lasă să se răcească.
4. Ciocolata se rupe bucăţi mici, se adaugă untul şi se lasă să se topească la baie de aburi. Se scoate blatul, se lasă să se răcească, se taie şi se însiropează. Se toarnă crema caramel şi se ornează cu glazura de ciocolată.