Tort de ciocolată însiropat

Tort de ciocolată însiropat

Ingrediente

Pentru blat:
  • 10 ouă
  • 10 linguri apă
  • 10 linguri zahăr
  • 3 linguri cacao
  • 17 linguri făină
  • 1 praf de copt
Pentru cremă:
  • 1 litru lapte
  • 3 pliculete budincă de ciocolată
  • 100 g zahăr
  • 300 ml frişcă
Pentru sirop:
  • 600 ml apă
  • 150 g zahăr
  • 1 esenţă cu aromă de cafea
Pentru decor:
  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 200 ml lapte
fulgi, brăduţi, steluţe din glazură de albuş de ou cu zahăr
  • bombonele decorative

Mod De Preparare

Tort de ciocolată însiropat cu blat pufos care arată spectaculos şi se face uşor. Iată reţeta!

1. Pentru blat: se bat albuşurile spumă cu zahărul, după care se adaugă apa şi găl¬benuşurile. Se încorporează apoi cacaua şi făina cu praful de copt. Se toarnă com¬poziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru aproximativ 35 de minute.

2. Între timp, se prepară crema: se pun la fiert budinca, laptele şi zahărul. Se bate bine frişca şi se încorporează în crema răcită.

3. Se taie blatul pe orizonatală, în trei foi care se însiropează cu siropul preparat prin amestecarea ingredientelor și fierberea lor.

4. Peste prima parte se pune cremă, după care se acoperă cu a doua parte a blatului, şi tot aşa până se termină crema.
5. Se glazurează cu o cremă preparată din ciocolată cu lapte şi lapte. Se decorează după imaginație.

Evaluează
Alte rețete