Tort de clătite

Tort de clătite

Ingrediente

Pentru clatite:
  • 200 g faina
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 sticlua esena de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua
Pentru crema:
  • 100 g lapte
  • 200 g frica
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura esenţă de rom
  • 50 g zahar
  • 2 oua
  • cacao
  • 200 g nuca macinata
  • 1 borcan dulceaţa de vişine cu mult fruct

Mod De Preparare

Dacă îţi plac clătite, trebuie să încerci şi acest tort delicios din clătite cu cremă după o reţetă simplă!

1.    Într-o craticioara, se pune laptele, se adauga şi zaharul, esenţa de rom, zaharul vanilat şi ouale, faina în ploaie şi se amesteca pâna se obţine un aluat omogen de consistenţa unei smântâni mai groase carese da la frigider 20 minute.

2.    Între timp, se prepara crema. Într-o craticioara se pun ouale, zaharul, zaharul vanilat şi laptele şi se pun la fiert, amestecând mereu pâna se îngroaşa, apoi se da de-o parte şi se lasa sa se raceasca complet.

3.    Se trece la coacerea clatitelor, pentru care se pune câte un polonic din compoziţie în tigaia unsa cu ulei, la foc potrivit, şi se rumenesc foarte repede, pe ambele parţi, sa arate cât mai frumos.

4.    Crema se amesteca bine cu frişca pâna se omogenizeaza complet, se pune esenţa de rom, cacaua şi nuca macinata. Clatitele se umplu cu dulceaţa de vişine şi se ruleaza, apoi se aşaza pe un platou câte un strat de clatite rulate, un strat de crema, clatite rulate, crema, pâna ce se termina toate clatitele. Deasupra se întinde un strat mai gros de crema şi se orneaza cu nuca macinata.

Evaluează
Alte rețete