Îţi plac clătitele, dar ţi se par un desert banal? Pregăteşte un tort de clătite după această reţetă uşoară. Are un gust delicios de clătite, dar aspectul este deosebit.
1. Pentru clatite, se amesteca ingredientele pâna se obine un aluat omogen. Din acestea se coc clatite cât mai subiri posibil. Se lasa sa se raceasca.
2. Pentru crema, se pun pe foc laptele si smântâna fara a le fierbe, în timp ce ouale se bat cu zaharul. Din amestecul de lapte se ia puin si se toarna peste oua si apoi totul se toarna în oala. Se lasa la foc mic fara a fierbe.
3. Ciocolata se rupe bucai si se topeste la bain-marie si apoi se amesteca în crema. Se lasa apoi la racit.
4. Pe un platou se asaza straturi-straturi de clatite si crema. Se acopera cu o folie de plastic si se asaza deasupra un suport greu. Se lasa asa pentru 12 ore. Apoi se serveste tortul presarat cu zahar pudra.