Retete de Craciun
Salate
Paste si pizza
Carte de bucate
Aperitive
Bauturi si cocktailuri
Carne si fripturi
Sosuri
Peste
Deserturi
Tocanita
Conserve
Garnituri
Retete cu legume
Trucuri culinare
Ciorbe si supe
Bucataria italiana
Retete de post
Retete speciale
Retete de sarbatoare
Mucenici
Retete de Paste
Retete de Revelion
Retete romanesti
Retete traditionale
Retete din Ardeal
Retete din Bucovina
Retete din Dobrogea
Retete din Moldova
Retete din Banat
Retete din Oltenia
Retete din Muntenia
Bucatarie internationala
Bucataria spaniola
Bucataria greceasca
Bucataria chinezeasca
Bucataria japoneza
Bucataria mediteraneana
Bucataria orientala
Bucataria frantuzeasca
Bucataria indiana
Bucataria mexicana
Bucataria turceasca
Retetele Tale
Retete
>
Tort de fructe
Tort de fructe
De
Ileana Voicu
,
Miercuri, 16 iunie 2010, 03:55
Timpi de preparare
Timp de preparare:
120
min
Timp de gatire:
50
min
Gata in:
2 ore, 50
min
Ingrediente
4 ouă
140 g zahăr
120 g făină
60 g amidon
1 plic praf de copt
2 linguri apă
coajă de lămâie
unt şi făină pentru tapetat
100 g marţipan
1 lingura zahăr
2 linguri apă
20 ml lichior de vişine
100 g cremă de ciocolată din comerţ
200 g gem de căpşuni
80 g migdale
400 g fructe
1 pachet gelatină
Mod De Preparare
Se bat bine albuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, iar gălbenuşurile cu cealaltă cantitate de zahăr şi cu apa şi coaja de lămâie.
Se amestecă şi făina cu praful de copt şi cu amidonul, după care se adaugă şi compoziţia de gălbenuşuri şi de albuşuri.
Se tapetează o tavă cu unt şi făină, se pune compoziţia şi se dă la cuptor pentru 30 de minute.
Se dă marţipanul pe răzătoare, după care se amestecă cu zahăr, cu apă şi cu lichiorul de vişine.
Se taie blatul în trei părţi pe orizontală.
Se unge prima parte cu crema de ciocolată, după care se pune cea de-a doua parte şi se unge cu compoziţia de marţipan.
Se pune şi ultima parte de blat şi se dă la frigider pentru 30 de minute.
Se unge tortul cu gemul de căpşuni şi se decorează cu migdale.
Deasupra, se pun bucăţi de fructe, peste care se adaugă gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe pachet.
Evaluează
Alte rețete
Cheesecake fără coacere: desertul perfect pentru vară
Citește mai multe
Tort Pădurea Neagră sau tort Black Forest: un desert de lux
Citește mai multe
Tort Red Velvet: un desert rafinat, dulce și răcoritor
Citește mai multe
Kugelhopf (guguluf) - cozonac austriac
Citește mai multe
Tort de biscuiți Oreo cu căpșuni și frișcă
Citește mai multe
Tort de mere cu cremă de zahăr ars
Citește mai multe
Blat de tort
Citește mai multe
Cheesecake oreo fără coacere - rețetă pas cu pas
Citește mai multe
Prajitura Alba ca Zapada
Citește mai multe
Tort de mere
Citește mai multe
Prăjitură Fanta
Citește mai multe
Tort krantz ca la cofetărie
Citește mai multe
Trifle cu căpșuni
Citește mai multe
Tort cu frişcă şi ananas
Citește mai multe
Tort ”Trei feluri de lapte” - Tres Leches
Citește mai multe
Tort egiptean
Citește mai multe
Pavlova de ciocolată cu cremă de zmeură
Citește mai multe
Tort german
Citește mai multe
Tort Tosca
Citește mai multe
Guguluf cu coacăze a la Michelle Obama
Citește mai multe
Retete de tort
Twitter
Facebook
Vezi şi
Tort Fraisier - tort cu căpșuni franțuzesc
mai mult
Tort Matilda
mai mult
Tort Sacher sau Sachertorte: un tort plin de ciocolată, cu marmeladă fină
mai mult
Tort Raffaello cu cocos și ciocolată albă
mai mult
Cheesecake cu caramel fără coacere: cel mai decadent desert
mai mult
Tort Fraiser: răcoritor și fructat, desertul de vară ideal
mai mult
Trending news
Horoscop 7 februarie 2023. Capricornii sunt concentrați pe anumite probleme
Ce sunt îngerii. Curiozități despre îngeri
Cele mai frumoase destinații de vacanță în 2023
Tapet 3D – Cele mai interesante modele
Cele mai populare rețete
Bors, ciorbe si supe
Ciorbă rădăuțeană - rețetă ușor de pregătit
Bors, ciorbe si supe
Ciorbă de perişoare - rețeta autentică
Creme
Cremă de zahăr ars
Deserturi
Tiramisu pas cu pas
Bors, ciorbe si supe
Ciorbă de burtă cu smântână
Pasta
Paste Carbonara
Deserturi
Cheesecake foarte simplu
Biscuiti
Salam de biscuiţi
Carte de bucate
Plăcintă cu mere - rețeta tradițională
Carte de bucate
Pancakes (clătite americane)
Bucatarie internationala
Papanaşi prăjiţi, cu dulceaţă şi smântână
Retete de Paste
Pască fără aluat după rețeta lui Teo Trandafir
Carte de bucate
Prajitura Alba ca Zapada
Aperitive
Pâine de casă
Carte de bucate
Cartofi la cuptor cu ierburi aromate
Carne si fripturi
Sarmale în foi de varză murată
Carte de bucate
Varză călită de post
Deserturi
Lava cake
Carte de bucate
Gogoşi pufoase
Miel
Drob de miel
Cele mai noi rețete culinare
Tocană de năut cu legume
mai mult
Kardemummabullar - chifle suedeze cu cardamom
mai mult
Paté de caju cu morcovi - rețetă de post
mai mult
Ciocolată caldă de casă - rețeta spaniolă
mai mult
Youvarlakia avgolemono - supă de perișoare de pui în stil grecesc
mai mult
Pizza Norișor - rețetă keto
mai mult
Chec cu maioneză
mai mult
Cea mai simplă tartă de ciocolată
mai mult
Biscuiți fără făină, unt și lapte
mai mult
Paté de sardine
mai mult
Trucuri culinare
Durerea este o povară! Acest lucru este de la sine înțeles, însă nu trebuie să minimalizăm consecințele niciunei dureri, cronică sau acută. În tratamentele folosite cel mai frecvent în cultura…
Toate trucurile
Trimite un truc
Retete de colectie
Retete de Craciun
Salate
Paste si pizza
Carte de bucate
Aperitive
Bauturi si cocktailuri
Carne si fripturi
Sosuri
Peste
Deserturi
Tocanita
Conserve
Garnituri
Retete cu legume
Trucuri culinare
Ciorbe si supe
Bucataria italiana
Retete de post
Retete speciale
Retete de sarbatoare
Mucenici
Retete de Paste
Retete de Revelion
Retete romanesti
Retete traditionale
Retete din Ardeal
Retete din Bucovina
Retete din Dobrogea
Retete din Moldova
Retete din Banat
Retete din Oltenia
Retete din Muntenia
Bucatarie internationala
Bucataria spaniola
Bucataria greceasca
Bucataria chinezeasca
Bucataria japoneza
Bucataria mediteraneana
Bucataria orientala
Bucataria frantuzeasca
Bucataria indiana
Bucataria mexicana
Bucataria turceasca
Retetele Tale