1. Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă gălbenuşurile, coaja de lămâie şi, în ploaie, făina cernută cu amidonul şi praful de copt. Se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-25 de minute. Când se răceşte, se taie în două foi.
2. Pentru îngheţată, se pune la foc laptele cu jumătate din cantitatea de zahăr şi batonul de vanilie.
3. Ouăle se freacă cu cealaltă jumă-tate de zahăr, după care se adaugă laptele fierbinte şi se fierbe în continuare, până capătă o consistenţă mai groasă, având grijă să nu dea în fiert. Se lasă la răcit şi se bate cu smântâna. Se adaugă 100 g ciocolată rasă şi cireşele curăţate de sâmburi.
4. Într-o formă de chec tapetată cu folie de aluminiu se pune mai întâi jumătate din compoziţia de îngheţată, apoi o foaie de blat, restul de îngheţată şi, deasupra, cealaltă foaie de blat. Se acoperă tot cu o folie din aluminiu şi se pune la congelator 3-4 ore.
5. Când se serveşte, se răstoarnă pe un platou şi se ornează cu restul de ciocolată rasă.