1. Se curăţă căpşunile de codiţe, se spală, după care se amestecă cu 100 g zahăr. Se pasează cu blenderul, apoi se pune pe foc şi se lasă să clocotească circa 15 minute.
2. Se lasă să se răcească şi se amestecă cu gălbenuşurile.
3. Se bat albuşurile spumă cu 100 g zahăr şi se ameste10că cu piureul de căpşuni.
4. Se bate bine frişca şi se încorporează cu restul compoziţiei.
5. Se face şi îngheţata de vanilie. Se amestecă gălbenuşurile cu vanilia. Se bat spumă albuşurile cu zahărul, apoi se amestecă cu gălbenuşurile.
6. Se bate frişca şi se încorporează în prima compoziţie. În vasul în care punem compoziţiile la congelator, se aşază un strat de îngheţată de vanilie, apoi unul de căpşuni şi iar unul de vanilie.
8. Se decorează cu frişcă, cu alune mărunţite şi cu căpşuni.
9. Se dă la congelator pentru aproximativ 4 ore.