Tort de îngheţată cu căpşune

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Îngheţată de căpşuni
  • 500 g căpşuni
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 500 ml frişcă lichidă
Îngheţată de vanilie
  • 8 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 fiolă cu esenţă de vanilie
  • 400 ml frişcă lichidă
Pentru decor
  • 150 g alune
  • 1 pachet frişcă lichidă
  • 10 căpşuni

Mod De Preparare

1. Se curăţă căpşunile de codiţe, se spală, după care se amestecă cu 100 g zahăr. Se pasează cu blenderul, apoi se pune pe foc şi se lasă să clocotească circa 15 minute.
2. Se lasă să se răcească şi se amestecă cu gălbenuşurile.
3. Se bat albuşurile spumă cu 100 g zahăr şi se ameste10că cu piureul de căpşuni.
4. Se bate bine frişca şi se încorporează cu restul compoziţiei.
5. Se face şi îngheţata de vanilie. Se amestecă gălbenuşurile cu vanilia. Se bat spumă albuşurile cu zahărul, apoi se amestecă cu gălbenuşurile.
6. Se bate frişca şi se încorporează în prima compoziţie. În vasul în care punem compoziţiile la congelator, se aşază un strat de îngheţată de vanilie, apoi unul de căpşuni şi iar unul de vanilie.
8. Se decorează cu frişcă, cu alune mărunţite şi cu căpşuni.
9. Se dă la congelator pentru aproximativ 4 ore.

Evaluează
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)