1. Se pregăteşte pentru început tava pentru blatul de tort. Se tapetează cu unt şi făină sau cu hârtie de copt şi se dă drumul la cuptor la o temperatură de 120°C.
2. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Peste gălbenuşuri se pune puţină sare iar albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul în ploaie, esenţa de vanilie, coaja de lămâie şi se bat bine până nu se mai simte deloc zahărul. Apoi se pun gălbenuşurile, untul care s-a topit din timp şi s-a şi răcit şi, la sfârşit, făina cernută. Se amestecă încet să nu se formeze cocoloaşe şi se toarnă în tava specială de tort.
3. Merele se curăţă de coajă şi de cotorul din mijloc şi se lasă întregi. Când blatul mai are foarte puţin până să se rumenească, se pun şi merele crestate şi unse cu miere şi se mai bagă la cuptor la aceeaşi temperatură să se coacă foarte bine.
4. Se pregăteşte şi cranţul din zahăr ars cu nuci, iar când tortul este gata se toarnă în formă de floare peste mere şi se lasă să se răcească, iar apoi se bagă la frigider ca să fie şi mai bun. Merele îşi lasă zeama în blat iar cranţul se înmoaie şi dă un gust deosebit tortului.