Un tort delicios cu morcovi si alune de padure pe care gospodinele prea rar il prepara! Iata reteta!
1. Se pun stafidele într-un vas cu apă fierbinte şi se lasă la înmuiat.
2. Se amestecă ingredientele umede: uleiul, ouăle, după care se adaugă zahărul şi se mixează până ce se topeşte.
3. Se încorporează treptat morcovii daţi pe răzătoare, stafidele, alunele şi apoi, deja omogenizate, făina, praful de copt, scorţişoara, nucşoara şi sarea. Compoziţia obţinută setoarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 50 de minute sau până ce trece testul scobitorii.
4. Pentru cremă, se amestecă ingredientele cu ajutorul unui mixer şi se dă tortul la frigider până la servire.
5. Când prăjitura este gata, se lasă la răcit puţin, după care se taie blatul pe grosime în două părţi egale. Se ungeprima parte a blatului cu crema, se acoperă cu cealaltă jumătate de blat şi se acoperă cu cremă.
6. Tortul se ornează cu coajă de portocală.