Tort de morcovi vanilat

Tort de morcovi vanilat

De Erika Chivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru blat:
  • 625 g făină
  • 250 ml ulei
  • 500 g zahăr
  • 4 ouă
  • 5 ml vanilie
  • 750 g morcovi raşi, scurşi
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite scorţişoară
  • 1 praf sare
Pentru cremă:
  • 625 g zahăr pudră
  • 125 g unt moale
  • 250 g cremă de brânză
  • 5 ml vanilie
Pentru decor:
  • 5 mieji de nucă întregi

Mod De Preparare

Ai făcut vreodată tort de morcovi? E foarte bun! Încearcă această reţetă simplă!

1.    Pentru blat, se amestecă întâi ingredientele uscate şi, separat, uleiul, zahărul, ouăle şi vanilia.

2.    Ingredientele uscate se amestecă întâi cu acelea lichide şi apoi se adaugă morcovii raşi. Se toarnă aluatul obținut într-o formă rotundă şi tapetată cu hârtie de copt și se coace 50 de minute.

3.    Pentru cremă, se mixează untul moale cu brânza şi apoi se adaugă puţin câte puţin zahărul şi vanilia. Se continuă baterea până la obţinerea unei creme spumoase.

4.    Blatul se taie în două, se umple cu o treime a cremei vanilate iar restul se pune deasupra. Se aşază miejii de nucă (eventual uşor rumeniţi în cuptor) şi se dă tortul la rece pentru 4 ore.

Evaluează