Tort de nucă cu stafide

Tort de nucă cu stafide

Ingrediente

  • 300 g unt
  • 100 g stafide înmuiate în rom
  • 250 g zahăr
  • 200 ml lapte
Pentru cremă:
  • 50 g stafide
  • 4 linguri pesmet
  • 200 g nucă măcinată
  • 10 linguri zahăr brun
  • 10 ouă
Pentru blat:
  • esenţă de vanilie
  • 200 g nucă măcinată

Mod De Preparare

Un tort de nucă delicios cu stafide înmuiate în rom. Are un gust delicios, iar rețeta e mai simplă decât pare.

1. Se bat albuşurile spumă, apoi se adaugă zahărul şi gălbenuşurile. Se încorporează şi nuca măcinată, pesmetul şi stafidele.

2. Se pune compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.

3. Între timp, se prepară crema: se pun stafidele la înmuiat în rom. Se fierbe laptele cu zahărul şi esenţa de vanilie, după care se adaugă nuca măcinată şi se mai lasă pe foc 10 minute. Se lasă să se răcească, după care se amestecă cu untul şi cu stafidele înmuiate în rom.

4. Se taie cu grijă blatul în trei părţi, pe orizontală, se însiropează fiecare bucată cu apă amestecată cu zahăr, după care se ung cu cremă.

5. Se decorează cu nuci şi stafide.

Rețetă trimisă de Laura Brănescu.

Evaluează
Alte rețete