Îţi place crema de zahăr ars? Atunci trebuie să încerci şi tortul de zahăr ars. Este delicios şi se face uşor!
1. Se ard 100 g zahar într-o oala potrivit de înalta (cam 30-35 cm) şi apoi se da la rece .
2. Pentru compoziţia 1, se bat 8 oua cu 200 g zahar pâna îţi dubleaza volumul de 3 ori şi se îngroaşa, apoi se adauga un litru de lapte rece.
3. Pentru compoziţia 2, se separa 4 oua: albuşurile se bat spuma, se adauga 4 linguri cu vârf cu zahar, pe rând, apoi galbenuşurile, unul câte unul, şi se încorporeaza şi cele 4 linguri cu vârf de faina.
4. Peste zaharul ars se pune compoziţia 1, apoi compoziţia 2 şi se da la cuptorul preîncalzit la 180°C pâna se rumeneşte şi se dezlipeşte puţin de pe marginile oalei. Se lasa sa se raceasca foarte bine şi se rastoarna pe un platou.