Tort de zahăr ars

Tort de zahăr ars

De Erika Chivu,

Ingrediente

  • 1 litru lapte rece
  • 300 g + 4 linguri cu vârf zahar
  • 12 oua
  • 4 linguri cu vârf faina

Mod De Preparare

Îţi place crema de zahăr ars? Atunci trebuie să încerci şi tortul de zahăr ars. Este delicios şi se face uşor!

1.    Se ard 100 g zahar într-o oala potrivit de înalta (cam 30-35 cm) şi apoi se da la rece .

2.    Pentru compoziţia 1, se bat 8 oua cu 200 g zahar pâna îţi dubleaza volumul de 3 ori şi se îngroaşa, apoi se adauga un litru de lapte rece.

3.    Pentru compoziţia 2, se separa 4 oua: albuşurile se bat spuma, se adauga 4 linguri cu vârf cu zahar, pe rând, apoi galbenuşurile, unul câte unul, şi se încorporeaza şi cele 4 linguri cu vârf de faina.

4.    Peste zaharul ars se pune compoziţia 1, apoi compoziţia 2 şi se da la cuptorul preîncalzit la 180°C pâna se rumeneşte şi se dezlipeşte puţin de pe marginile oalei. Se lasa sa se raceasca foarte bine şi se rastoarna pe un platou.

Evaluează
1stargraygraygraygray 1 / 5 - 1 vot