Tort diplomat

Tort diplomat

Timpi de preparare

  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g zahăr
  • 35 g gelatină
  • 4 ouă
  • 1 kg friscă
  • 100 g piscoturi
  • 1 cutie compot de ananas, mure, capsune

Mod De Preparare

Un tort diplomat este alegerea perfectă pentru o ocazie specială, fie ea zi de naștere, onomastică sau Revelion. Daca îți place să savurezi o felie de diplomat, urmează rețeta de mai jos.

Cum se face un tort diplomat:

Pentru a prepara acest tort diplomat se pune gelatina la înmuiat în 50 ml zeama compot. Se ia zeama de la compot si se pune la bain-marie cu gelatina pânã se dizolvã. Se lasã sã se rãceascã apoi se adaugã gãlbenusurile batute.

Tu poti sa rezisti acestui tort diplomat?

Tu poti sa rezisti acestui tort diplomat?

Separat se bat albusurile spumã cu zahãrul si se încorporeazã în compozitia cu gelatinã. Se adaugã jumãtate din friscã si ananasul cubulețe. Pe fundul unei cratite sau forme de tort se aseaza un strat de piscoturi, eventual inmuiate in suc de fructe. Se toarnã compozitia. Se dã la rece cateva ore.

Apoi se scoate pe o tavã si se orneazã cu restul de friscã si cu fructe.

Trimisa de: Andoniu Dorina

 

Evaluează
1star1star1stargraygray 3 / 5 - 3 voturi