Tort-ecler cu banane

Tort-ecler cu banane

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min

Ingrediente

Pentru tort
  • 420 g biscuiți graham cu scorțișoară
  • 110 g budincă de vanilie
  • 590 ml lapte
  • 340 ml frișcă lichidă bătută
  • 6 banane proaspete tpiate în felii subțiri
Pentru glazură
  • 220 g zahăr pudră
  • 60 ml lapte
  • 2 lingurițe scorțișoară

Mod De Preparare

Desertul perfect pentru o zi în care dorești să prepari rapid ceva dulce, cremos, crocant, parfumat și, cel mai important lucru, pe gustul întregii familii!

Într-un bol mediu combină budinca de casă  cu frișca, amestecă bine și lasă deoparte.

Pe fundul unei tăvi pune un strat de biscuiți.  Sigur va fi nevoie să rupi câțiva ca să încapă cum trebuie, nu-ți face griji dacă se suprapun.

Toarnă jumătate din crema de budincă peste biscuiți și pune și jumătate din cantitatea de banane feliate.

Urmează încă un strat de biscuiți și restul de cremă de budincă și de banane.

Pune ultimul strat de biscuiți deasupra.

Într-un bol mic, freacă ingredientele pentru glazură până obții un rezultat omogen și cremos. Toarnă încet glazura peste ultimul strat de biscuiți.

  • Dacă nu îți place glazura de scorțișoară, poți face una de cacao, pur și simplu înlocuind cele 2 lingurițe de scorțișoară cu 2-3 de cacao.

Dă la frigider desertul pentru cel puțin 4 ore. Poți să îl lași chiar și peste noapte.

Poți ține tortul cel mult 3 zile de când l-ai băgat la frigider prima oară.

Evaluează
Alte rețete