Se pune făina într-un vas, se face o adâncitură în mijlocul ei şi se sparg ouăle înăuntru. Se adaugă uleiul, sarea şi un pic de lapte. Se amestecă bine până se omogenizează, după care se adaugă restul de lapte, până ce va căpăta o consistenţă lichidă. Se pune în tigaie o linguriţă de ulei, se încinge bine şi se coc pe rând clătitele.
Se bate bine frişca până se întăreşte şi se dă la rece. Se decojesc bananele şi se taie rondele. Se spală şi se feliază portocala şi se rade ciocolata.
Pe un platou mare se aşază prima foaie de clătită, peste care se întinde un strat de frişcă şi banane. Se repetă operaţiunea cu următoarele straturi, până la consumarea tuturor ingredientelor. Ultima foaie de clătită se rulează până la jumătate. Se presară ciocolata rasă desupra şi se ornează tortul de clătite cu frunze de mentă şi portocala feliată. Înainte de a fi servit, se lasă la frigider timp de o jumătate de oră.