1. Se încălzeşte cuptorul la 180°C. Se tapetează o tavă rotundă cu unt şi făină.
2. Se freacă untul cu zahărul, până când se obţine un amestec pal, pufos, apoi se încorporează gălbenuşurile.
3. Se cerne peste amestec făina, cacaua, praful de copt şi scorţişoara. Se bat albuşurile spumă şi se încorporează în compoziţia de gălbenuşuri. Se amestecă bine, după care se toarnă în tavă. Se dă la cuptor pentru 45 de minute.
4. Se prepară mai întâi îngheţata de vanilie.
5. Se pun toate ingredientele într-un vas şi se mixează. Se pune în congelator şi se lasă până se întăreşte puţin.
6. Între timp, se prepară îngheţata de caramel.
7. Se pune laptele condensat într-un vas cu apă şi se lasă să fiarbă până capătă consistenţa unei smântâne.
8. Se lasă să se răcească, după care se adaugă restul ingredientelor, se amestecă bine cu mixerul şi se dă la congelator.
9. Se prepară şi ultima îngheţată, cea de ciocolată, la fel ca primele două. După ce au stat destul timp la rece (atenţie, nu le lăsaţi până se întăresc de tot), se toarnă îngheţata de vanilie într-o formă rotundă, după care cea de caramel, iar la sfârşit cea de ciocolată.
10. Deasupra lor se pune blatul şi se ornează cu topping de ciocolată (se amestecă 2 linguri de cacao cu 3 linguri de apă şi 2 de zahăr şi se pun la fiert).
11. Se dă tortul la congelator până a doua zi.