Mod De Preparare
Tortul Matilda a devenit celebru după lansarea filmului cu același nume. În acest film, personajul Bruce este forțat de directoarea școlii să mănânce un tort imens de ciocolată.
Cum se prepară tortul Matilda
- Se amestecă zahărul cu făina, cacao, praful de copt și sarea.
- Se adaugă oul și untul topit. Se amestecă și se adaugă și cafeaua caldă și laptele. Aluatul obținut trebuie să curgă.
- Se tapetează cu unt și cacao o formă de tort cu diametrul de 16 cm. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
- Se pune aluatul în formă și se coace timp de 25 minute sau până ce trece de testul scobitorii.
- După ce se răcește, tortul se taie în 3 secțiuni/blaturi egale.
- Se amestecă crema de ciocolată cu dulce de leche.
- Crema obținută se întinde peste cele 3 blaturi în mod egal.
- Opțional se poate glazura cu ciocolată.
- Tortul Matilda se dă la frigider câteva ore.