Tort Matilda

Tort Matilda

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 80 g zahăr
  • 50 g cacao
  • 85 g făină
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 100 ml lapte
  • 100 ml cafea
  • jumătate de linguriță de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri dulce de leche
  • 1 lingură de cremă de ciocolată
  • glazură de ciocolată (opțional)

Mod De Preparare

Tortul Matilda a devenit celebru după lansarea filmului cu același nume. În acest film, personajul Bruce este forțat de directoarea școlii să mănânce un tort imens de ciocolată.

Cum se prepară tortul Matilda

  1. Se amestecă zahărul cu făina, cacao, praful de copt și sarea.
  2. Se adaugă oul și untul topit. Se amestecă și se adaugă și cafeaua caldă și laptele. Aluatul obținut trebuie să curgă.
  3. Se tapetează cu unt și cacao o formă de tort cu diametrul de 16 cm. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
  4. Se pune aluatul în formă și se coace timp de 25 minute sau până ce trece de testul scobitorii.
  5. După ce se răcește, tortul se taie în 3 secțiuni/blaturi egale.
  6. Se amestecă crema de ciocolată cu dulce de leche.
  7. Crema obținută se întinde peste cele 3 blaturi în mod egal.
  8. Opțional se poate glazura cu ciocolată.
  9. Tortul Matilda se dă la frigider câteva ore.
Evaluează
1star1star1star1stargray 3.5 / 5 - 5 voturi