1. Se bat gălbenuşurile cu zahărul şi 3 linguri de cafea concentrată până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă ca o smântână. Se adaugă albuşurile bătute spumă, nuca şi treptat făina. Se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 30-35 minute.
2. Pentru cremă, se fierbe 3-4 minute cafeaua îndulcită cu zahărul, apoi se lasă deoparte 15 minute. Separat, într-o crăticioră cu fundul mai gros se bat gălbenuşurile. Se adaugă treptat cafeaua îndulcită, apoi se pune la foc moale amestecând continuu cu o lingură din lemn, până se îngroaşă, având grijă să nu se prindă de vas sau să se facă cocoloaşe. Când se răceşte se înglobează untul frecat spumă.
3. Se taie blatul în trei foi. Se aşază pe un platou, se însiropează şi se umplu cu două treimi din cremă. Cu restul de cremă se unge tortul pe lateral şi se pudrează cu cacao. Se ornează cu frişcă şi figurine din ciocolată, se pune la rece 2 ore şi apoi se poate servi.