Se separă gălbenuşurile de albuşuri şi se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi cu zahărul vanilat până se obţine o cremă groasă.
Se freacă untul spumă cu o lingură de lapte fierbinte şi se pune în compoziţia de gălbenuşuri. În aceeaşi compoziţie, se pune şi ciocolata topită, apa, făina şi cacaua.
Se amestecă bine, după care se încorporează şi albuşurile bătute spumă.
Se tapetează o tavă cu făină şi unt şi se toarnă compoziţia. Se dă la cuptor pentru 40 de minute.
Între timp, se prepară mousse-ul de ciocolată. Se amestecă amidonul cu zahărul, după care se adaugă ouăle bătute bine şi se omogenizează. Se toarnă laptele, apoi se pune pe baie de aburi şi se lasă până se îngroaşă, amestecând încontinuu.
Se pune gelatina în apă rece, se topeşte ciocolata, după care se toarnă amândouă în cremă. Se amestecă bine şi se lasă deoparte.
Se prepară crema de nucă şi stafide. Se prăjesc sâmburii de nucă, după care se lasă să se răcească.
Într-o cratiţă, se topeşte untul şi se pun stafidele şi sâmburii de nucă. Se amestecă bine cu esenţa de rom şi se lasă să se răcească.
Se însiropează blatul cu apă şi zahăr, după care se pune compoziţia de nuci şi stafide şi, la sfârşit, mousse-ul de ciocolată.
Pe margine se ornează cu beţioaşoare de ciocolată, iar pe deasupra cu zahăr pudră şi miez de nucă.
Se dă la frigider pentru aproximativ 6 ore.
Se serveşte cu un sirop preparat din ciocolată albă topită, amestecată cu esenţă de vanilie şi stafide mărunţite.