1. Pentru început, se prepară baza. Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul şi zahărul vanilat se bat în continuare 5-10 minute şi, la final, se adaugă nuca măcinată. Se încorporează uşor şi se toarnă în forma de tort tapetată cu hârtie de copt. Foaia de la bază se coace la temperatură medie şi cu uşa cuptorului întredeschisă.
2. Între timp, se prepară crema. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia, se adaugă laptele cald şi se fierbe. Se amestecă continuu, iar când începe să se umfle şi să capete consistenţa caramel, se dă la rece.
3. Separat, se freacă untul cu esenţa de vanilie. După ce s-a răcit compoziţia de lapte, se adaugă în spuma de unt şi se obţine o cremă fină şi foarte pufoasă. Se adaugă 1-2 linguriţe de cafea solubilă şi cubuleţele de ciocolată.
4. Pentru bezeaua de deasupra, se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul şi vanilia. Bezeaua se toarnă cu poşul pe fundul unei oale tapetată cu hârtie pentru copt şi se lasă la uscat cu uşa deschisă. După ce s-a copt, se desface uşor de pe hârtie. Se toarnă crema peste blatul de nucă şi se acoperă cu pălăriuţa de bezea. Se ornează cu fulgi de ciocolată şi cu minipricomigdale. Se lasă la rece câteva ore până când crema intră în cele două foi.